من على منتدى فتكات للحلويات الشرقية طريقة عمل البسبوسة بالصور هى الطريقة غريبة شوية بس يمكن تكون مميزة واحسن من اللى بنعملها ومتعودين عليها مش عارف اول مرة اسمع ان من ضمن مكونات البسبوسة بيض بس مين عارف يمكن عشان بالقشطة تكون كده ولا دا اختراع جديد على كلا اللى حابب يجرب يمكن تكون كويسة بجد
المقادير
100 جرام زبدة او سمنة
كوب سكر
كوب ونص سميد
علبة قشطة
3 بيضات
واحدة فنيليا و واحدة بيكنباودر
رشة من ماء الزهر
يتم خلط جميع المقادير السابقة ونتركها حتى نعد الحشو والمكون من كوباية ونص حليب ومعلقتين سكر و 3 معالق نشا ونقلبهم مع بعض كويس على النار لغاية لما نوصل للسماكة المطلوب يتقل يعنى
وبعدين نجيب الصينية وندهنها سمنة على البسيط ونحط نص العجينة اللى حضرناها قبل كده وبعدين الحشو اما النص التانى من العجينة اللى هنغطى بيها الحشو هنضيف عليها فنجان ماية وصراحة اول مرة اسمع عن الموضوع دة بس مين عارف وتمكن تكون وصفة مميزة من منتدى فتكات
وبعدين تدخل الفرن لمدة عشرين دقيقة على نار متوسطة لغاية لما الاطراف تتحمر نرفعها من فوق عشان تتحمر
لما تخرج نسقيها بالقطر ونسبها تبرد ثم توضع فى الثلاجة ساعتين ونصيحة نحط ملعقة سمن فى القطر وهو سخن بيديها رونق وطعم تانى
طبعا بقة اللى عايز يجرب على مسئوليتة الشخصية طريقة غريبة فعلا بيض ومايا
مين عارف
المقادير
100 جرام زبدة او سمنة
كوب سكر
كوب ونص سميد
علبة قشطة
3 بيضات
واحدة فنيليا و واحدة بيكنباودر
رشة من ماء الزهر
يتم خلط جميع المقادير السابقة ونتركها حتى نعد الحشو والمكون من كوباية ونص حليب ومعلقتين سكر و 3 معالق نشا ونقلبهم مع بعض كويس على النار لغاية لما نوصل للسماكة المطلوب يتقل يعنى
وبعدين نجيب الصينية وندهنها سمنة على البسيط ونحط نص العجينة اللى حضرناها قبل كده وبعدين الحشو اما النص التانى من العجينة اللى هنغطى بيها الحشو هنضيف عليها فنجان ماية وصراحة اول مرة اسمع عن الموضوع دة بس مين عارف وتمكن تكون وصفة مميزة من منتدى فتكات
وبعدين تدخل الفرن لمدة عشرين دقيقة على نار متوسطة لغاية لما الاطراف تتحمر نرفعها من فوق عشان تتحمر
لما تخرج نسقيها بالقطر ونسبها تبرد ثم توضع فى الثلاجة ساعتين ونصيحة نحط ملعقة سمن فى القطر وهو سخن بيديها رونق وطعم تانى
طبعا بقة اللى عايز يجرب على مسئوليتة الشخصية طريقة غريبة فعلا بيض ومايا
مين عارف